Bioderma Crealine H2O Micellar Solution vs. Caudalie Cleansing Water

biodermavscaudalie

Etter å i lang tid ha hørt innmari mye bra om Biodermas rensevann/micellairevann/sminkefjerner falt jeg endelig for fristelsen i fjor høst. Jeg var, og er, superfornøyd, men da jeg begynte å gå tom for Bioderma før påske bestemte jeg meg for å teste noe nytt – fordi jeg bare er sånn. Rensevannet til Caudalie har fått veldig mye skryt, og jeg ventet plutselig spent på treig påskepost fra FeelUnique for å finne ut om det kunne måle seg med Bioderma!

Vel…..

Design
Caudalie skal ha for fin flaske. Biodermas føles dog mer stødig og solid, og jeg liker at man ikke må skru opp korken, men bare kan vippe den opp. Caudalie lukter imidlertid helt nydelig, mens Bioderma lukter lite eller ingenting.

Siden jeg er (tidvis for stor) fan av det som er praktisk, går poenget til Bioderma.

Pris
Caudalie sitt rensevann er klart lettest tilgjengelig, og til 120 kroner per 200 ml på FeelUnique er det et greit nok alternativ rent økonomisk. Bioderma må man derimot på Ebay (eller f.eks. Frankrike) for å få tak i, men til rundt 160-170 kroner for 500 ml (fra trygge, respektable selgere) blir det økonomisk et mye bedre alternativ enn Caudalie (om man ser bort fra alt det andre man får lyst på fra Ebay utenom, selvsagt).

Poeng til Bioderma.

Effektivitet
Sist, og viktigst! For meg spiller ikke prisforskjeller (i rimelige størrelser, selvsagt) noen stor rolle om et produkt er vesentlig bedre enn et annet.

Da jeg prøvde Bioderma for første gang ble jeg imponert over hvor skånsomt og effektivt den fjernet sminke – både på øyne og ellers i ansiktet. Dessverre skuffet den litt på fjerning av maskara, og da jeg en dag tok på en del ekstra væske og lot bomullspaden ligge på øyet for å oppløse maskaraen merket jeg en sviende følelse. Dette har imidlertid ikke gjentatt seg når jeg har brukt moderate mengder, og selv om jeg altså skulle ønske den tok maskara bedre er jeg generelt veldig fornøyd. For eksempel er den helt suveren til å fjerne limet på løsvipper etter bruk – jeg heller litt Bioderma i en liten skål og legger vippene nedi i ti minutter og drar limet rett av. Utrolig praktisk. Ja, forresten, den smaker grusomt! Om det er lov å trekke poeng for noe sånt aner jeg ikke, for sminkefjernere skal jo ikke drikkes – men det krever altså litt fokus ved leppestiftfjerning. Likevel helt til å leve med – jeg har jo ikke godt av å smake på sminkefjernere uansett, så at denne gjør meg mer obs er sikkert bare bra.

Når det så kommer til Caudalie tar heller ikke denne maskara spesielt godt. Det samme gjelder for øyenskygge. Og leppestift og foundation. Og eyeliner. Generelt synes jeg at Caudalie Cleansing Water er en innmari kjip sminkefjerner, og om det er det at den lukter nydelig som gjør at den svir noe helt enormt i øynene er jo ikke en gang DET positivt lengre.

For å illustrere har jeg laget to swatches av Urban Decay 24/7 Glide-on Eye Pencil i Zero – en av de svarte og mest holdbare linerne jeg har:

IMG_3741

Etter litt gnikking med en dynket bomullspad med Bioderma til venstre og Caudalie til høyre så de slik ut:

IMG_3742
Bioderma til venstre og Caudalie til høyre.

IMG_3743

Etter noen minutter med konstant dynking og påfølgende gnikking så de slik ut:

IMG_3744   
Bioderma til venstre og Caudalie til høyre.

Som dere ser har ingen av dem klart å fjerne fargen fullstendig, men Bioderma er den eneste jeg synes har gjort en akseptabel jobb – jeg kunne levd med resultatet dens på det øverste bildet. Det nederste resultatet kom av gnikking jeg tror hadde blitt vondt på øyet, og selv da når ikke Caudalie opp til den første omgangen med Bioderma.

Poeng, hattrick og soleklar seier til Bioderma!

Reklamer

6 Responses to Bioderma Crealine H2O Micellar Solution vs. Caudalie Cleansing Water

  1. WB-Ingrid says:

    Bra omtale! Jeg har litt lyst å prøve en fra biotherm siden jeg snart er tom. 🙂

  2. Lill Kaja says:

    Takk, da sparte du meg de pengene;) Jeg er også fan av Bioderma, men hadde lyst til å prøve noe nytt.. da kjøper jeg meg heller en ny øyenskygge;)

  3. Maren says:

    Kjempe bra sammenligning 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: