Desemberkos – tips #2: Peanut Butter Cups

Dagens desemberkostips er ikke akkurat hverdagskost, men hei, nå er det jo praktisk talt helg, ikke sant? I dag er i alle fall mitt beste kosetips en hjemmelaget versjon av erkeamerikanske «Peanut Butter Cups»! Disse er fantastisk gode, relativt enkle å lage og ypperlige å servere til uventet besøk, eller bare til en søtsugen munn etter middag. Eller, som i dette tilfellet, til litt velfortjent desemberkos!

Dette trenger du:
Freia (eller annen… om du er en freak. Just sayin’…) Melkesjokolade
Mills Peanut Butter
Knuste Ritzkjeks
Melis
Konfekt- eller muffinsformer
Vannbad eller mikro
Kjøleskap

(Mengder: Jeg brukte 1 del peanøttsmør per 2 deler sjokolade. Kjeksen sjanset jeg med, men en håndfull er nok fint 200 gram sjokolade og 100 gram peanøttsmør.)

Fremgangsmåte:
1. Smelt halvparten av sjokoladen på ønsket måte – enten i mikro eller i vannbad (Merk: Om du bruker mikro, rør ofte!), og la stå til litt tyknet.
2. Fordel formene på et brett som får plass i kjøleskap, og fordel sjokoladen i formene. (Jeg ville fylt omtrent 1/4-dels til 2/4-dels opp)
3. Bruk en teskje til å dytte sjokoladen opp langs formens bunn og «vegger», slik at du får en koppform du etterhvert kan fylle peanøttblandingen i. Sett i kjøleskap.
4. Bland peanøttsmør, knuste Ritzkjeks og et lite dryss melis i en bolle. Rør godt, og sett kaldt.

Nå har du, avhengig av tykkelsen på «sjokoladekoppene» dine, litt tid til å nyte en kopp te og et morsomt tv-program, mens du venter på at sjokoladen skal bli kald. Når programmet er ferdig går du videre til steg 5.

5. Smelt resten av sjokoladen, og fordel peanøttblandingen i sjokoladeformene, til litt under «veggene».
6. Hell smeltet sjokolade på toppen, og bruk en skje til å forsikre deg om at den dekker fyllet både over og på sidene.
7. Sett kaldt.

Prøv å behersk deg, i alle fall i en halvtime, før du ikke lengre klarer å motstå godsakene. Bon apetit!
(Og det er tross alt torsdag, så det holder kanskje med én? Disse er nemlig supert helgegodt også ;))

 

Advertisements

7 Responses to Desemberkos – tips #2: Peanut Butter Cups

  1. NML says:

    Å fy flate, dette skal jeg prøve ut!

    • Fortell meg hvordan det går, da 😀
      (Og husk å vent litt med å bruke sjokoladen i formen, ellers vil den synke til bunnen og ikke feste seg til «veggene». (Det gjorde nemlig jeg, og bunnen ble for tykk – og det hadde vært bedre med tynnere bunn og mer peanøttsmør :p))

  2. Tilbaketråkk: Desemberkos – tips #4: Julefilmer « I LOVE COSMETICS

  3. Monica S says:

    Mmmm, de så kjempegode ut! Skal testes ut en dag tenker jeg 🙂

  4. NML says:

    Vettu, jeg lagde sånne peanut-saker og ga til en venninne som julegave. Hun smugspiste en og sa ÅÅÅÅ, NAAAAM!!!

    Jippi!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: